05 بهمن

تاریخچه:

عناب میوه ای پرخاصیت و ناشناخته، با نام علمی ‌زیزیفوس جوجوبا (Ziziphus jujuba) و نام انگلیسی jujube می باشد.

عناب از آسیای شرقی، جنوبی و خاورمیانه به سمت غرب گسترش پیدا کرده است.

۴۰۰۰ هزار سال پیش در چین کشت می شده است از آن جهت به خرمای چینی نیز معروف است.

عناب میوه منحصربه‌فرد خراسان جنوبی است و بررسی سوابق تاریخی نشان می‌دهد گذشتگان این مرز و بوم کاشت و مراقبت از درخت عناب را یک ضرورت برای بقای خود می دانسته اند . امروزه درختان کهنسال متعددی در این استان به یادگار مانده‌است که در میان آن‌ها درختانی با قدمت نزدیک به ۴۰۰ سال هم مشاهده می‌شود. آغاز فصل برداشت عناب در این استان از اوایل مردادماه به‌صورت تازه خوری در شهرهای گرمسیر استان آغاز می‌شود و در روستاهای کوهستانی استان به علت آب‌وهوای سرد به‌طور معمول اوایل مهر آغاز برداشت عناب است

این میوه به دوصورت ،خشکبار و تازه، مصرف میشودطعم عناب تازه شبیه سیب شیرین و عناب خشک مزه خرما می دهد.

ارزش غذایی:

این میوه بومی مناطق گرمسیری و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی نظیر ویتامین C، ویتامین B12 ،پتاسیم،کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد . همچنین عناب به‌دلیل دارابودن آنتی اکسیدان تأثیر زیادی در پیشگیری از سرطان دارد.

خواص دارویی :

ضد سرطان

کاهش استرس و اضطراب

آسان کردن هضم و گوارش

سلامت استخوان

درمان بی خوابی

جلوگیری از افزایش فشار خون

تقویت سیستم ایمنی بدن

تصفیه خون

سلامت قلب

درمان چاقی

بهبود سرماخوردگی ،سرفه و گلودرد

ضد التهاب

سلامت مغز

خواص ضدمیکروبی

محافظت از کبد

پاک سازی پوست

درمان جوش آکنه و اگزما

افزایش رشد مو

کاهش زردی در نوزادان

افسانه هایی در بعضی از کشورهای آسیایی وجود دارد که ادعا می کند اگر درختان عناب را از نزدیک تماشا کنید محبوب خواهید شد و مردم را عاشق خود می کنید!

طرز تهیه دمنوش عناب:

عناب را شسته و خیس کنید.سپس هسته آن را بیرون آورده و میوه خرد شده را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. به علت شیرین بودن دانه هاي عناب نیازی به شیرین کردن نمی باشد و در صورت تمایل میتوانید چند قطره آب لیموترش به دمنوش عناب اضافه کنید.

دیدگاه بگذارید